středa 12. října 2016

MODOBAG - motorizované zavazadlo

Modobag je inovativní zavazadlo, které mění styl cestovaní.
foto: INDIEGOGO
Je to tady! První motorizované zavazadlo je možné si objednat. Modobag, jak jej nazvali jeho vývojáři, je zavazadlo, které mění způsob cestování. Díky nejnovějším technologiím a designu můžete na zavazadlo jezdit jako na motorce. Nejenom, že je funkční, je i ohromě efektivní a zábavné. 

středa 31. srpna 2016

Užitečné mobilní aplikace na cesty

Stáhněte si do mobilu užitečné aplikace na cestování
Užitečné aplikace Vám usnadní cestování.
I když prázdniny končí, přesto se řada z Vás vydává na cesty, užít si tak poslední chvilky volného času, než se naplno rozjede školní rok nebo nastoupíte do práce. Ať už se rozhodnete cestovat po České republice nebo v zahraničí, je dobré si cestu předem promyslet a naplánovat. Mimo jiné dostupné informační kanály nám k tomu poslouží mobilní aplikace. Pár takových užitečných "apps" na cestování si v článku představíme.

úterý 2. srpna 2016

Zavazadlo a koloběžka v jednom

Užitečné spojení zavazadla a koloběžky
Micro Luggage Scooter
Úhledný, stylový a vysoce univerzální Micro Luggage Scooter je parádním doplňkem na služební cesty i na dovolenou. Tento výrobek je zavazadlo a koloběžka v jednom, ideální pro rychlý pohyb po městě či letištní hale.

úterý 26. července 2016

HITCHDIARY - Blog o cestování stopem

Přečtěte si něco o dobrodružném cestování stopem
Hitchdiary - blog o dobrodružném cestování
"Internety" jsou plné cestovatelských blogů. Někdo píše blog o cestování na kole, jiný sdílí své cestovatelské zážitky z luxusních destinací. Co takhle cestování za minimální náklady se spoustou zážítků - to je Hitchhiking - cestování stopem.


Malgi - nadšená studentka informatiky, jak se sama popisuje, cestuje stopem napříč Evropou a rozhodla se, že o své zážitky se bude dělit se čtenáři jejího blogu. V létě 2015 propadla tomuto druhu cestování a od té doby absolvovala pět stopovacích tripů, svezla se padesáti auty a dohromady urazila 6 322 km. Hitchhiking popisuje jako vzrušující formu cestování, ve které nejde pouze o to dostat z bodu A do bodu B. Jde především o spoustu neočekávaných zážitků, které si zkrátka nenaplánujete. 

Fotky a zážitky se svých cest sdílí i na sociálních sítích. Na svém blogu také dává tipy, jak a kde je dobré stopovat. Tato slečna je jistě inspirací pro dobrodruhy, kteří chtějí zažít maximální zábavu za minimální náklady.

úterý 28. června 2016

Pojmy TSA a i-TRAK

TSA

Zabezpečte své zavazadlo bezpečnostními zámky TSA
Bezpečnostní zámky na kufr
Při cestování jsou kufry a zavazadla kontrolovány. Většina zavazadel projede rentgenem, ale obsah některých zvláště podezřelých zavazadel se pečlivě zkoumá s tím, že se na případné poškození kufru nebo zámku nebere ohled. V tomto případě je dobré mít kufr zabezpečen zámkem TSA. Zkratka TSA znamená Transportation Security Administration. Čili Americký úřad pro bezpečnost v dopravě. Ten vydává ověřené bezpečnostní zámky s červeným logem ve tvaru "diamantu".